Fülbe súgott történetek – foglalkozások felnőtteknek

Fülbe súgott történetek – Mesekör

A Mesekör közös mesehallgatás és beszélgetés felnőtteknek.

A Mesekört, a közös gondolkodásra terveztük.

Most pedig arra hívlak, kalandozz velem te is a mesék birodalmában. Fedezd fel velem azt a csodát, amit ezek a történetek mondanak nekünk a mai napig, a máról, a mi életünkről és talán a holnapunkról is.

Fülbe súgott történetek – Mesejáték

Az FST- Mesejáték változást generáló módszer felnőtteknek.

A Mesejátékot a közös játékra terveztük. A mesét nem csak hallgatjuk, éljük is, sőtt esetenként alkotjuk is.

Fülbe súgott történetek – Meseterápia

A FST- Meseterápiát – egyéni foglalkozásnak terveztük.

A meseterápia a művészetterápiák közül, a biblioterápia, azaz az irodalmi művek terápiás alkalmazásának módszere.

Egy-egy film, kép, alkotás nagy hatással lehet ránk. Jobban tetszik, jobban megérint mint mások. A FST – Meseterápia során tudatosan alkalmazzuk a mesék  minket megéríntő hatásait, s kezdünk dolgozni velük, hogy a saját utunkat járhassuk.

A népmese különleges történet.

Úgy képzelem, mint egy szem igazgyöngy. Egy cseppnyi gyöngyszem, amiben kikristályosodott valami gyönyörű és valódi az idők folyamán. Vagy talán egy vizcsepp amiben tükröződünk.

Bevallom nem most szerettem bele a mesékbe. Tíz éves koromban az első, elejétől a végéig -könyv olvasmányom a Hetvenhét magyar népmese volt. Évekig csendben imádtuk egymást a mesékkel. Később fel-fel bukkantak elmémben a mesék rejtett valóságai majd bújócskáztak ismét. Egyszer pedig azt vettem észre, nem bújnak el többé. Szeretem lágy erejüket, amivel csak annyit fednek fel valóságukból amennyit elbírok. Ezért is alkalmasak a mesék minden korosztály megsegítésére.  (Kovács Judit)