Fülbe súgott mesék

Gyerekekháza

Szeptemberi téma: a stressz csökkentése

Ahogy földművelő őseink a gabona életcikluséhoz alakították a kalendáriumot úgy alakítják kalendáriumukat a mai gyerekes családok az tanév rendjéhez. Szeptember az iskolakezdés hava nagyon sokunk életében. Nagy változásokkal jár, ezt mindenki elismeri aki egyszer megtapasztalta. A változások különböző mértékű stresszt okoznak felnőttnek, gyereknek egyaránt. A stressz segíti alkalmazkodásunkat, de hosszú távon rontja életminőségünket. A gyerekeknek szánt mesefoglalkozásokkal ezt az alkalmazkodást kívánjuk támogatni. A mesék képesek csökkenteni a stresszt a gyerekek életében, hogy hosszú távon a változásokból előnyt kovácsolhassanak.

Magabiztosak legyenek.

Sikeresen tudják képviselni az érdekeiket.

Önbizalmuk stabil legyen.

Megküzdési stratégiákat gyakorolhassanak be.

Tisztában legyenek érzelmeikkel.

A te gyermeked hogyan kezeli a stresszes helyzeteket?

Meddig tolerálja jól a rázúduló változásokat?

Hogyan változtatja meg viselkedését az iskolai  környezet?

Ha úgy gondolod szívesen megkönnyítenéd gyermekednek a dolgos hétköznapokba való belerázódást, támogatnád  a környezetváltozáshoz való alkalmazkodásban, hozd el Fülbe súgott mesék csoportfoglalkozásaira közénk és élvezzétek jótékony hatásait.

Csak az iskolásoknak szólnak ezek a programok?

Természetesen nem csak az iskolásokra gondoltunk a mesefoglalkozások kapcsán.  A mesefoglalkozásokra már 4 éves kortól várjuk a gyerekeket.

A Fülbe súgott mesék

fejlesztő foglalkozások

GYEREKEKNEK

A foglalkozások során  fejlődik a gyerekek  érzelmi intelligenciája, nő a stresszel szembeni tűrőképességük, oldódik a feszültség, fejlődik a  kreativitás, harmonizálódik a magatartás. A nehézségekkel szembeni megküzdési stratégiákat fedeznek fel magukban, alakítanak ki, amik aztán a mindennapi helyzetekben már könnyen aktivizálódnak.

Mesefoglalkozások

A mesés fejlesztő foglalkozásokon, a mesék világán keresztül oldódik a félelem, szorongás, foglalkozunk a kirekesztettség , az agresszivitás, az én-erő, a belső erőforrások , a védekezési stratégiák témakörével.

A foglalkozások hetente követik egymást.

 FSM Almamag, 4-7 év

mesefoglalkozások

Időpont: péntekenként 16:00-16:45-ig.

Következő alkalom: 2020. 09.18.

Helyszín: Debrecen, Domb u. 1-3.

Az első foglakozás féláron!   1.000 Ft.

További foglalkozások ára: 2.000 Ft/alkalom

 

Jelentkezés

 

FSM Suhang, 7-8 év

1+4 alkalom

 

Érdekel

 

FMS Csemete, 9-12 év 

kiscsoportos fejlesztő foglalkozás

Időpont: szerda 16:30-17:30

Következő alkalom: 2020.  szeptember 16.

Helyszín: Debrecen, Domb u. 1-3.

Az első foglakozás féláron!  1.250 Ft.

További foglalkozások ára: 2.500 Ft/alkalom

Jelentkezés

 

Fülbe súgott mese - egyéni

A Fülbe súgott mese – egyéni foglalkozásként is kérhető. Magatartásbeli problémák, szorongás, figyelem zavarai esetén is van lehetőség a mesékkel való fejlesztésre.

Mese kint és bent

A mese a gyermeknek útmutató az élethez. A mese képes rendszerezni, értelmezni és felszínre hozni a történéseket. Fejleszti a gyermek korlátozott szóbeli képességeit ugyanakkor megoldást nyújt az ebből fakadó nehézségekre. Az érzelmi fejlődésének alapját adja az, hogy felismeri és nevén tudja nevezni a benne kavargó világot. A legtöbb esetben már maga a felismerés enyhülést jelent, elfogadhatóvá tesz érzelmeket, élethelyzeteket. A mese viszont ennél többre is képes. Képes folyamatokat megmutatni a gyermeknek. Ezzel fejleszti  többek között a problémamegoldó képességét. Ha pedig játszunk is a mesével, a személyes hatásokat erősítjük s az „olyan izgalmas”.

Vezeti

A foglalkozásokat vezeti:

Kovács Judit

fejlesztőpedagógus

Elérhetőség

Email: judit.gyerekekhaza@gmail.com

Tel: 06 20 233 2040