Az interneten keresgéltem, amikor egyszer csak találkoztam a “szuperérzékenység” fogalmával.
  Gyorsan találtam is néhány cikket, oldalt, tv felvételt a témával kapcsolatban, melyek Dr. Elaine N. Aron pszichológus könyveit veszik alapul a témában. Ez a részben idegrendszeri sajátosság, öröklődő, jellemzője a részletek kifinomult érzékelése, de könnyen előfordul az ingerek által történő túltelítődés.
  Aron aki maga is szuperérzékeny, férjével közösen végzett kutatásait veszi alapul a témában, és könyveiből segítséget kaphatunk, ha mi magunk, gyermekünk, vagy a környezetünk tagjai rendelkeznek ilyen magas érzékenységgel. Segítséget nyújthat pedagógusoknak, pszichológusoknak, coachoknak is, hogy jobban megértsék és könnyebben kezeljék a szuperérzékeny emberekkel való kapcsolatukat.
  Ez az érzékenység megnyilvánulhat az érzékszervek kifinomultságában, egyszerre több mindent észrevesz a környezetében, a másik ember viselkedésében a szuperérzékeny ember. Ezt a fajta érzékelést intuíciónak, megérzésnek titulálhatják, mivel gyors következtetések levonására is képes azokból a jelenségekből, melyek a társadalom 80 százalékának nem kelti fel a figyelmét.
  Sokszor a stresszes helyzetekben, állásinterjúkon, közönség előtt rosszabbul teljesítenek, mert nyomasztóan hathatnak a zajok a viselkedés a megjegyzések. Hisztisnek, hangulatembernek, mimózalelkűnek titulálhatják őket, ami sokszor egy fal kialakítását eredményezi részükről, ezzel védekezve a további sérülések ellen.
  Dr Vekerdy Tamás gyermekpszichológus szerint „a szuperérzékenyég még nem szerepel az aktuális pszichológiai nagykönyvben, de egyre többet beszélnek róla, és könnyen lehet, hogy a közeljövőben már kanonizálni is fogják‟ .
  A  www.szupererzekenyek.hu oldalon egyszerű teszteket találunk hogy eldönthessük, hogy mi magunk vagy gyermekünk szuperérzékeny e, illetve sok hasznos információt találunk a témában.
  Ezen kívül az alábbi linkeken olvashatunk róla:
  Tv:
  Könyvek:
Dr Elaine N. Aron: Szuperérzékeny vagyok?
Dr Elaine N. Aron: Szuperérzékeny gyerekek
Dr Elaine N. Aron: Szuperérzékeny párban
K.O.