A félelem passzívvá tesz. A passzivitás miatt nem jutsz tapasztalatokhoz. A tapasztalás hiánya erősíti az alkalmatlanság érzést, ami tovább erősíti a félelmet.

Hogyan tudsz ebből kilépni?

Ne legyél passzív! Kezdj el cselekedni! Tedd annak ellenére, hogy félsz!

A cselekvés tapasztalatokhoz vezet. A tapasztalatszerzés erősíti az alkalmasság érzést. Az alkalmasság érzet bátorrá tesz. A bátor ember pedig cselekszik, és újabb tapasztalatokat szerez. Az új tapasztalatok erősítik az alkalmasság érzést, ami erősíti a bátorságot!

Mi az, ami ma félelmet okoz számodra? Mi az, ami ma megállít? Hogyan fogsz válaszolni a félelemre? Gyávasággal és passzivitással vagy bátorsággal és cselekedettekkel? A döntés tied!

Dönthetsz bárhogy, maradhatsz abban a helyzetben, ami megbénít, ami korlátokat állít eléd és gátol.

Nincs ezzel semmi baj, de tudd, hogy ezért is te vagy a felelős! Felelős vagy a döntéseidért, bárhogyan dönthetsz, bármit csinálhatsz a felelősség a tiéd!

Képesek vagyunk a változásra! Mondd ki mi az, ami ebben a szituációban benne tart téged? Biztosan származik belőle valamilyen előnyöd, hiszen oka van annak, hogy még mindig ott vagy!

Minden válasz jó, minden válasz a te megoldásod felé indít el! Egyetlen választ nem tudok elfogadni, azt, hogy nem vagy rá képes!

Harmati Orsolya