Tanulással a depresszió ellen

Manapság már nincsenek úgynevezett „nyugdíjas állások”, ezért egy szinten állandó bizonytalanságban dolgozunk. Szerződéstől szerződésig vállaljuk a munkát. Fel kell készülnünk arra, hogy esetleg valami újba kell kezdenünk.

A munkáltatók sokszor küldik el alkalmazottaikat, hogy helyükre fiatalabb, rugalmasabb, képzettebb esetenként kevesebbe kerülő munkatársakat vegyenek fel. A nagyobb és multinacionális cégeknél, az előbbre jutás, kinevezés jelentheti, hogy már betanítani, képezni kell az új munkatársakat, mentorálásra van szükség.

Nem, feltétlenül a több diploma, inkább az adott területen való szakértelem, a teljes körű hozzáértés az elvárt.

Az utóbbi években megjelent a patchwork karriertípus, ami a több lábon állást hivatott segíteni. Egy adott szakma már nem elég, a biztonságot az nyújtja, hogy ha több területen is van lehetőség a pénzkeresésre.

A segítő szakmák legtöbbször nem önállóan jelennek meg, hanem összekapcsolva egymást kiegészítve végezhetőek. Ezért is van szükség a fejlődésre, új módszerek keresésére és tanulására, mert a kliensek a nagyobb tudással, képesítéssel rendelkező személyt fogják választani.

Sok pszichológiai kutatás foglalkozik a felnőttoktatásban való részvétel pozitív hatásainak vizsgálatával. A gazdasági hozadékon túl az egyének önbizalmára, társadalmi részvételére is pozitívan hat. Egy depressziót vizsgáló tanulmány (Jenkins,2012) szerint a tanulás erre a nagyon gyakori minden korosztályt érintő mentális betegségre is jótékony hatással van. Regressziós analízissel kimutatták, hogy a depresszió kialakulását a tanulás csökkenti.

Láthatjuk, hogy mind anyagilag, mind mentálisan is csak előnyünk származhat abból, ha tanulunk. Személyiségünk fejlesztése, ismereteink bővítése elengedhetetlen, hogy a társadalmi változásokra, az új kihívásokra felkészülten reagáljunk.

Akárhogy közhely, de igaz a mondás, hogy amit megtanulunk, azt senki nem veheti el tőlünk…

K.O.